Doctor Home Page

Në vend të mirëseardhjes …

Kjo faqe ofron informacione të ndryshme mjeksore lidhur me Shëndetin Riprodhues, Obstetrikën & Gjinekologjinë. Këto disiplina të mjeksisë fokusohen mbi shëndetin e gruas, shëndetin riprodhues, shtatzaninë, lindjen, lehoninë, laktacionin, dhe kontracepsionin.

Qëllimi është sigurimi i një informacioni bazë për pacientet në lidhje me aspektet normale, me sëmundjet e ndryshme që prekin shëndetin e femrës (infertilitetin, sëmundjet e shtatzanisë, miomat, tumoret, kistet, infeksionet gjenitale etj) por edhe me mundësitë për trajtim (medikamentoz & kirurgjikal) të këtyre sëmundjeve. Me një interes të veçantë në këtë faqe do të trajtohen Infertiliteti & Teknikat Artificiale të Riprodhimit (kryesisht IVF) dhe teknikat mini-invazive të kirurgjisë gjinekologjike (Laparoskopia & Histeroskopia).

Informacioni bazohet në njohuritë e fituara nga specializimet & trajnimet e vazhdueshme, por edhe në përvojën time klinike të fituar gjatë aktivitetit nëpër spitale të ndryshme brenda dhe jashtë Shqipërisë.

Motoja ime është: Trajtimi i pacientes fillon me informimim i plotë i saj.

Çfarë kushtesh duhet të plotësohen për lindjen e një embrioni të shëndetshëm?

Në radhë të parë është një strukturë gjenetike dhe metabolike sa më normale e vezës (ovocitit) dhe e spermatozoidit të përdorur për arritjen e ketij embrioni. Një trajtim i personalizuar në drejtim të stimulimit ovarian (stimulimit hormonal të vezoreve) që të respektojë kushtet në të cilat funksionojnë vezoret e pacientes, si edhe një planifikim optimal […]

Sa spermatozoide të lëvizshëm duhen për Inseminim Intrauterin?

Inseminimi intrauterin (IUI) është një teknikë e thjeshtë dhe me pak shpenzime! Kjo e bën atë tërheqëse për një pjesë të pacientëve infertilë. Por duhet të theksohet se IUI ka shanse relativisht të ulëta për sukses. Nqs IUI kryhet pa stimulim hormonal atëherë shanset për shtatzani nuk janë më të larta se ato natyrale. Që […]

A duhet të operohet Varikocela tek meshkujt infertilë?

Rreth 25 – 30 % e rasteve me infertilitet i detyrohen vetëm problemeve me spermën. Ndërkohë në 40-50% të rasteve me infertilitet kemi njëkohësisht të pranishëm probleme me spermën si edhe probleme me partneren femër. Varikocela është një koleksion venash tortuoze dhe të dilatuara (të përdredhura dhe të zgjeruara) në pleksin pampiniform të funikulit spermatik. […]

Koha më e mirë për tu bërë baba

Për një mashkull, koha më e mirë për tu bërë baba është përpara moshës 40 vjeçare. Ata meshkuj që mendojnë të bëhen prindër për herë të parë pas kësaj moshe duhet të kenë parasysh se ky vendim mund të ketë disa pasoja negative sepse: Edhe meshkujt kanë një andropauzë e cila shoqërohet me një ulje […]

Infertiliteti & Fertilizimi in vitro

Aspirimi i vezeve

error: Content is protected !!