Ekografia

Ekografia

Çfarë është ekografia?

Ekografia (shkurt eko) përdor një sondë e cila përcon ultratinguj, valë zanore me frekuecë shumë më të lartë nga ajo që kap veshi i njeriut. Valët zanore kalojnë përmes lëkurës në brendësi të trupit dhe rikthehen sërish në sondë, dhe përmes fibrave optike kompjuteri në aparatin e ekografisë i shndërron këto valë dhe impulse në imazhe ekografike.

Ekografia në shtatzani

Ekografia Gjinekologjike

Ekografia 3D & Ekografia 4D

error: Content is protected !!