Koha më e mirë për tu bërë baba

Për një mashkull, koha më e mirë për tu bërë baba është përpara moshës 40 vjeçare. Ata meshkuj që mendojnë të bëhen prindër për herë të parë pas kësaj moshe duhet të kenë parasysh se ky vendim mund të ketë disa pasoja negative sepse:

  • Edhe meshkujt kanë një andropauzë e cila shoqërohet me një ulje të nivelit të testosteronit në gjak dhe reduktim të cilësisë së spermës.
  • Për rjedhojë më tepër vështirësi në arritjen e shtatzanisë.
  • Rrezik më të shtuar për të disa sëmundje të lindura tek bebi si për shembull autizmi apo skizofrenia.
Categories : Blogu i fertilitetit
error: Content is protected !!