Lindja

Lindja

Shtatzanat mund të kenë shumë të panjohura lidhur me procesin e lindjes, sidomos kur bëhet fjalë për bebin e parë. Në shumicën e rasteve lindja natyrale është plotësisht e mundur. Lindja me operacion cezarian rezervohet vetëm në raste të vecanta, kur lindja vaginale ose është e pamundur ose mbart rreziqe për bebin. Më poshtë mund të lexoni më shumë informacione lidhur me lindjen dhe llojet e saj.

Lindja natyrale

Lindja është kurorëzimi i gjithë kujdesit të treguar gjatë 9 muajve të shtatzanisë. Është momenti kur ju do të shihni fëmijën tuaj, të cilën e keni pritur me padurim. Ky moment nuk matet me sekonda, por me orë (6 deri në 12 orë). Nëse ju jeni të përgatitura dhe të informuara si duhet, këto orë nuk do t’i përjetoni me shumë ankth.

Lindja Premature

Lindja para kohe

Lindje parakohe quhet lindja e fetusit përpara javës së 37–të të shtatëzanisë, pavarësisht peshës fetale. Rreth 10 % e numrit total të lindjeve janë lindje përpara javës së 37-të.

Epiziotomia

I am promo text. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

C-Section

Lindja me operacion

Operacioni cezarian është një intervent kirurgjikal i cili rekomandohet në ato raste kur lindja natyrale nuk është e mundur ose kur paraqet rrezik për shëndetin / jetën e nënës dhe / ose të fetusit.

Lindja pa dhimbje

Anestezia epidurale

Anestezia epidurale është metoda më e mirë për të lehtësuar dhimbjen gjatë lindjes dhe femrat e preferojnë më shumë se çdo teknikë tjetër  anestezike.

Kordoni Ombilikal

Qelizat staminale

I am promo text. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.