Infeksionet gjinekologjike

Infeksionet gjinekologjike

Infeksionet e organeve genitale mund të shkaktohen nga baktere (microbe), viruse apo kërpudha (myk). Ato mund shkaktojnë diskonfort në zonat intime, prurit (kruarje), djegie dhe sekrecione jo normale vaginale. Shumica e infeksiomeve genitale mund të trajtohen shpejt dhe lehtë. Konsulta mjeksore në kohën që shfaqen shenjat është shumë e rëndësishme në parandalimin e situatave të padëshiruara si sëmundje seksualisht e transmetueshme apo edhe sëmundje inflamatore pelvike.

Gardnerela

Kandida

Klamidia

Sëmundja inflamatore pelvike

Sëmundjet seksualisht të transmetueshme

Trikomonas

HPV

Gonorrea

Sifilizi

Kondilomat

Mykoplasma & Ureaplasma

error: Content is protected !!